Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nu är årets naturfotograf utsedd

Publicerad: 8 juni 2010, 08:19

Naturvårdsverket har för nittonde året utsett Årets naturfotograf. Årets pristagare besitter enligt generaldirektör Maria Ågren ”en mästares förmåga att fånga skönheten i vardagliga landskap”.


Serkan Gûnes är Årets naturfotograf 2010. Naturvårdsverkets stipendium ger förutom äran 15 000 kr och en möjlighet att ställa ut bilder på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm.

Han är 30 år och har varit naturfotograf förhållandevis kort tid, åtta år. Han har tidigare som enda svensk fått utmärkelsen ”Eric Hosking award” som delas ut av BBC Wildlife Magazine och Naturhistoriska museet i London.

– Det är en ära och ett stort nöje för mig att få denna utmärkelse. Att uppmärksammas på detta sätt är som en belöning för det hårda arbete som finns bakom mina fotografier och bevisar att man kan nå långt med viljestyrka, säger Serkan Gûnes i ett pressmeddelande från Naturvårdsverket.

– Samtidigt motiveras jag ännu mer att utvecklas ytterligare. Naturfotografin är inte endast mitt yrke utan en del av min livsstil och passion. Jag hoppas kunna inspirera andra till att finna skönheten i den underbara naturen som finns i allas närmiljö.

Se länken nedan till ett bildspel med bilder av Serkan Gûnes.

Anders Danielsson

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.