Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Nu är EU redo att förhandla – nästan

Publicerad: 21 Oktober 2009, 11:42

På presskonferensen efter dagens miljöministermöte i Luxemburg sa Miljörådets ordförande Andreas Carlgren att EU nu, utöver frågan om finansierings av klimatåtgärder, står enade inför förhandlingarna i Köpenhamn.


Ämnen i artikeln:

Andreas CarlgrenEuCop 15

Bortsett från frågan om finansiering av klimatåtgärder är nu EU redo att förhandla med samtliga EU:s mandat i FN:s klimatmöte i Köpenhamn – COP 15.
– Detta bör betraktas som ett starkt budskap till omvärlden att EU är beredda inför förhandlingarna. Vi kommer att förhandla med samtliga andra parter och vi förväntar oss också att nå en uppgörelse i Köpenhamn. Nu har vi förtydligat hur vi ser på detta och var vi står, säger Andreas Carlgren.

Det heltäckande EU-mandatet innebär att EU stöder målsättningen att på lång sikt få ner utsläppen med 80 till 95 procent till 2050 i förhållande till basåret 1990. Miljörådet bekräftar också på nytt att man vill minska utsläppen med 30 procent till år 2020 förutsatt att övriga parter också åtar sig kraftiga utsläppsminskningar.
– Unionen uppmanar nu andra parter att också leverera det som krävs, säger Andreas Carlgren.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Andreas CarlgrenEuCop 15

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.