Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nu blir etanolen ännu mer prisvärd

Publicerad: 2 april 2012, 07:29

Statoil sänker priset med etanol E85. Resultatet blir att det idag är runt 2,50 kronor billigare per liter att köra på etanol jämfört med bensin.


Ämnen i artikeln:

Motor

Statoil rapporterar idag att man sänker priset på etanol E85 med 54 öre litern. Det nya priset är 9,84 kronor litern och är därmed cirka 2,50 kronor billigare per liter än bensin – då också med hänsyn tagen till att bilar som kör med etanol drar 35 procent mer bränsle än en bensinbil.

Skälet
till prissänkningen är att man går över till sommarkvalitet och höjer andelen etanol från 75 procent till 85 procent, och därmed kan minska energi- och koldioxidskatt.
–  Prissänkningen är glädjande för miljöbilisten eftersom det nu är billigare att tanka E85 jämfört med bensin. Vi räknar med att det leder till en ökad försäljning av E85 och därmed en minskad klimatpåverkan, säger Johan Söderberg som är drivmedelschef på Svenska Statoil.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Motor

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.