Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nu blir golfbanan skog igen

Publicerad: 24 augusti 2015, 07:35

Norrlands äldsta golfbana återgår efter 67 år till skog igen. 50 000 hål ska fyllas med granplantor.


Ämnen i artikeln:

Skog

Den gamla golfbanan vid Degerbäcken väster om Boden i Norrbotten har varit stängd i snart 20 år och ägs av Mikael Hugoson, som också äger ett par tusen hektar i området.

– Nu är det dags att återföra golfbanan till skog, både av ekonomiska skäl och av klimatskäl. Att odla växande träd blir ju en kolsänka och den kan jag sälja till Nyléns-Hugoson som får ett CO2-certifikat som kompenserar för företagets utsläpp. Det gynnar klimatet och alla inblandade, säger Mikael Hugoson, ägare kött- och charkföretaget Nyléns-Hugoson, till Lantbruk & Skogsland.

– Marken är bördig så det blir bäst med gran som nog också klarar gräsväxten bäst. Det finns även äldre tallar och björkar i området så vi lär även få in en del plantor utifrån, det får gärna bli lite blandskog, säger Erland Johansson, förvaltare och arbetsledare för planteringen, till Lantbruk & Skogsland.

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Ämnen i artikeln:

Skog

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.