fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nu börjar omorganisationen av Naturvårdsverket att förverkligas

Publicerad: 11 april 2016, 10:38

Nyligen kom beskedet att Naturvårdsverket ska omorganiseras. Nu börjar myndigheten sätta planen i verket genom att rekrytera tre nya avdelningschefer.

Ämnen i artikeln:

Björn Risinger

I januari skrev Aktuell Hållbarhet om Naturvårdsverkets nya generaldirektör Björn Risingers plan för att göra myndigheten mer öppen, enkel och mer fokuserad på miljökvalitetsmålen. De planer på en stor omorganisation som presenterades då börjar nu förverkligas. Naturvårdsverket gick i förra veckan ut och sökte chefer för tre nya avdelningar för miljöinformationsförsörjning, biologisk mångfald och klimat och luft. Naturvårdsverkets presschef berättar för Aktuell Hållbarhet att själva utredningsarbetet för den nya organisationen fortfarande pågår.

I det dokument där Björn Risinger i januari presenterade sina planer på den nya organisationen stod att fem nya avdelningar skulle skapas, varav tre skulle ansvara för sakområden (klimat och luft, giftfria kretslopp, avfall och förorenade områden samt biologisk mångfald) och två avdelningar som hanterar och samordnar ”tvärgående frågor över hela miljöpolitikens område”. Den första av de två mer övergripande avdelningarna handlar om miljöpolitik och den andra om miljöinformation och utvärdering av miljömålen. De avdelningschefer som Naturvårdsverket nu söker gäller alltså två sakområden och det mer övergripande arbetet med miljöinformation och miljömål.

Chefsuppdragen gäller från 1 januari 2017 och fram tills att den nya organisationen börjar gälla ska cheferna jobba med att förbereda införandet.

Läs artikeln om Björn Risingers planer på omorganisationen av Naturvårdsverket här.

Martina Frisk

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev