Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nu drar Sveriges största miljömanifestation igång

Publicerad: 23 april 2012, 08:35

Idag startar Skräpplockardagarna. 525 000 är hittills anmälda och anmälningarna fortsätter att droppa in.


Skräp skadar miljön, bidrar till otrygghet och drar till sig brottslighet, det förs ut till havs eller plockas upp för miljoner kronor i skattepengar. Det konstaterar organisationen Håll Sverige rent som också berättar att de tycker att nedskräpning är Sveriges ondödigaste miljöproblem. Därför anordnar man manifestationen Skräpplockardagarna.

Skräpplockardagarna varar under hela våren då snön försvinner vid olika tidpunkter runt om i landet. Men idag, måndag vecka 17, drar man igång den stora kampanjveckan. Förra året var hela 622 000 deltagare ute och plockade skräp. I år har tills idag 535 420 anmält sig, men anmälningarna fortsätter att droppa in. Det är alltså inte försent att anmäla sig då anmälningarna stängs först den 31 maj.

Här kan du läsa mer och anmäla dig och din verksamhet. Du som är kommuninvånare, ansvarig på förskola/skola eller annan verksamhet, är välkommen att anmäla dig.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.