Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nu får tjuvjägare skjutas på plats

Publicerad: 24 maj 2012, 09:23

Nu har myndigheterna i den Indiska staten Maharashtra bestämt att det inte längre kommer att anses som ett brott om man skadar eller dödar misstänkta tjuvjägare.


På bara knappt sex månader under 2012 har mer än dubbelt så många tigrar fallit offer för tjuvjägare som under hela 2011. Totalt 14 tigrar har dödats, varav 8 i delstaten Maharashtra. Och i Maharashtra har ny myndigheterna tagit till drastiska åtgärder. Nyligen deklarerade man att delstatens skogsvakter nu får tillåtelse att skjuta misstänkta tjuvjägare på plats. Det rapporterar The Guardian.
– Skogsvakter ska inte anmälas för brott om de agerar mot tjuvjägare, slog Maharashtras skogsminister Patangrao Kadam fast på tisdagen.

Indien
huserar runt hälften av världens uppskattade 3200 kvarvarande tigrar. Antalet tigrar har kraftigt decimerats de senaste åren och miljöorganisationen WWF beräknar att arten kan vara helt utdöd om bara tio år om inte utvecklingen stoppas.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.