Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nu har Lars Jidhagen börjat som sektionsschef på SMHI

Publicerad: 22 september 2009, 10:33

Den 1 september tillträdde SMHI-veteranen Lars Jidhagen tjänsten som sektionschef för avdelningen Luftmiljöforskning.


Ursprunligen är han oceanograf, men sedan många år har Lars Jidhagen arbetat med luftmiljöfrågor. Lars Jidhagen har också många år på SMHI bakom sig. Bland annat har han arbetat som konsult på avdelningen Miljö&Säkerhet. Sedan den 1 september är han nu utnämnd till sektionschef för luftmiljöforskningen på SMHI.

Karolinska Institutet
har anställt en ny miljöcontroller. Kristina Atkisson, som fick tjänsten, ska nu arbeta med hållbarhetsfrågor på bred front och stärka hållbarhetstänkandet inom utbildning och forskning. Kristina Atkisson kommer har senaste arbetat på en egen konsultfirma och har en bakgrund på IVL och på Miljödepartementet.

Länsstyrelsen i Gävleborg har förstärkt sin tillsyn. Sedan den 1 augusti arbetar Mats Dahlén med tillsyn av förorenad mark. Mats Dahlén arbetade tidigare med inventering. Den 1 oktober börjar Pernilla Dalgärde arbeta med tillsyn miljöfarlig verksamhet. Pernilla Dalgärd arbetar nu som inspektör i Hallsberg.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.