Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nu kan du bli kameraövervakad i skogen

Publicerad: 23 januari 2012, 10:22

Länsstyrelsen vill montera upp 18 kameror i skogen för att kunna följa rovdjuren bättre, rapporterar Norrköpings tidningar.


Ämnen i artikeln:

RovdjurSkog

Länsstyrelsen i Östergötland har ansökt om att få montera upp 18 kameror i skogen. Syftet är att kunna följa stammarna av lodjur, varg och kungsörn bättre.

– Vi behöver kamerorna som ett komplement till den mer traditionella djurspårningen. Det är viktigt för oss att kunna se hur lodjursstammen föryngras, säger Mia Kjällander på länsstyrelsens viltförvaltning till Norrköpings tidningar.

Kamerorna är tänkta att placeras i skogarna runt Kinda, Linköping, Ödeshög, Motala, Finspång och Norrköping. Mia Kjällander poängterar att man inte är intresserad av att övervaka människor som rör sig i skogarna.

– I de fall vi upptäcker människor på bilderna så ska de raderas. Vi kommer dessutom att sätta upp skyltar i områdena kring kamerorna. Det kan hända att vi inte övervakar under svamp- och bärplockar­säsongen med tanke på den personliga integriteten, säger Kjällander.

Erik Klefbom

Ämnen i artikeln:

RovdjurSkog

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.