Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nu kan du bli Naturvårdsverkets vargkonsult

Publicerad: 27 april 2012, 07:22

Sitter du inne med en konkret idé om hur människor ska kunna samsas med varg. I så fall har du chansen att bidra nästa vecka då Naturvårdsverket ber allmänheten om råd.


Det är Naturvårdsverket som bjuder in allmänheten att lämna in konkreta förslag som underlättar för människor att leva nära varg i Sverige. Den 2 till 5 maj kan du konsultera verket på deras webbplats. Arbetet är en del av myndighetens arbete med förvaltningsplanen frö varg.
– Vi är intresserade av att få förslag till åtgärder som kan underlätta för människor att samexistera med varg, säger generaldirektör Maria Ågren.

Naturvårdsverket är noga med att påpeka att webbkonsultationen inte ska vara ett diskussionsforum för huruvida vi ska ha eller inte ha varg i Sverige, utan istället ska det handla om konkreta förslag som gör det lättare för människor som kommer att få leva i närheten av varg.
– Det är särskilt intressant för oss att få in förslag och idéer från människor som har erfarenhet av rovdjur, säger Maria Ågren.

Länken till konsultationen kommer att öppnas på morgonen onsdagen den 2 maj.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.