Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag08.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Nu kan du göra Göteborg till en hållbar stad – i din I-pad

Publicerad: 14 Februari 2012, 12:06

Hur bygger man en hållbar stad? Nu kan du få träna själv i det nya Ipad-spelet ”2012” som utvecklats av Mistra Urban Futures.


Mistra Urban Futures är ett internationellt centrum för hållbar stadsutveckling. Nu har man tillsammans med ett antal partners utvecklat I-padspelet 2021 som kan laddas ner gratis på App Store. Spelet ska användas som ett pedagogiskt verktyg i skolan, men vem som helst kan ladda ner spelet och själv prova på arbetet som stadsutvecklare.

I-pad-spelet 2021.

I spelet ställs du inför en rad utmaningar och du måste välja var du ska lägga resurserna – bostäder, fabfriker eller kollektivtrafik? Spelet utspelar sig i Göteborg och du bestämmer själv hur staden ska utvecklas under tidsperioden 1972 till 2021.
– Det är riktigt kul att få bestämma över hur Göteborg utvecklas, säger Monica Billger från Urbana spel som har varit med och utvecklat "2021".
Monika Billger konstaterar att det inså lätt att hålla göteborgarna nöjda och samtidigt bygga en hållbar stad. När man börjar spelet, 1972, så får man själv bygga vidare på sin egen version av staden genom att sätta ut olika typer av byggnader i valfria stadsdelar. Spelet spelas i tio rundor – där varje runda representerar en femårsperiod. Det gäller att hela tiden ta hänsyn till saker som miljö, integration och industri – och samtidigt hålla göteborgarna nöjda.

Ladda ner 2021 här.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.