Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nu kan vem som helst bidra med bilder till Google Earth

Publicerad: 23 april 2012, 09:23

Med hjälp av en enkel digitalkamera och ett billigt ”Balloon mapping kit” kan vem som helst bidra med egna bilder till Google Earth.


Ämnen i artikeln:

CleantechGreentech

Google Earth publicerar en hel del bilder tagna av satelliter och flygplan. Men nu har man startat ett samarbete med The Public Laboratory for Open Technology and Science, för att privatpersoner ska kunna bidra med egna bilder av sin omgivning.

Foton: Public Laboratory

Organisationen har tagit fram ett ”Balloon mapping kit”, som vem som helst kan använda för att fotografera sin omgivning från luften. Det enda som behövs är en enkel digitalkamera och några billiga hjälpmedel, som till exempel helium, ballong, lina och petflaska.

Public Laboratorys egna bilder av Lake Merritt i Oakland. Tagna med hjälp av ballonger och drakar.

När man är klar med fotograferingen kan man använda det webbaserade verktyget MapKnitter, för att passa in fotona i en geografiskt uppdelad bild, som sedan kan användas i Google Earth eller andra digitala kartläggningsverktyg.

Är du intresserad så finns det mer information här.

Tomas Tirén

Ämnen i artikeln:

CleantechGreentech

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News