måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nu kommer årets miljöbil

Publicerad: 25 november 2010, 09:47

För första gången har ”Green Car of the Year” utsetts under Los Angeles Auto Show. Vinnaren blev en plugin-hybrid från GM.

Ämnen i artikeln:

MotorElbilarMiljöbil

Bilens kommersiella tillgänglighet i kombination med det progressiva framdrivningssystemet Voltec är det som har placerat Chevy Volt framför konkurrenterna. Systemet kan ta bilen 80 kilometer på en laddning el innan en bensindriven förbränningsmotor kickar igång och alstrar tillräckligt med el för att ta bilen ytterligare 480 kilometer. En teknik som ska eliminera konsumenternas rädsla för att bli ”strandsatta” utan el längs vägen.
– Priset bekräftar Chevrolet-teamets löfte om att leverera en praktisk elbil. Chevy Volt har en transformerande teknologi som kommer att leda vår industri in i en ny tid av fordonselektrifiering, säger GM:s Joel Ewanick till Inhabitat.

Och utmärkelsen kommer onekligen väldigt lägligt, med tanke på att bilens stora lansering inleds den 30 november.

”Green Car of the Year” utses av Green Car Journal, som hoppas att priset ska hjälpa till att flytta fram gränserna för bilars miljöprestanda. Årets jury bestod av sex miljö- och fordonsexperter tillsammans med tidningens egna redaktörer.

De övriga fyra finalisterna var Ford Fiesta, Hyundai Sonata Hybrid, Lincoln MKZ Hybrid och Nissan LEAF.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev