Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nu kommer de första Svanenmärkta jeansen

Publicerad: 3 januari 2017, 13:08

Nu kommer de första jeansen där såväl tyg som dragkedja, knappar, förpackningar och arbetsförhållanden på fabriken är kontrollerade av Svanen.


Ämnen i artikeln:

Hållbara Affärer

Nu kommer de första Svanenmärkta jeansen. Det är klädmärket ”Velour by Nostalgi” som lanserar ett par byxor där såväl tyg som dragkedja, knappar och förpackningar är kontrollerade av Svanen. De Svanenmärkta jeansen är tillverkade av återvunnen eller ekologisk bomull och återvunnen polyester från PET-flaskor, de innehåller inga hormonstörande eller allergena ämnen. Jeansen är tillverkade med så kallad ”recall-teknologi” som ska göra att denimtyget håller formen längre, något som i sin tur leder till färre tvättar som sliter på miljön. Svanen har inspekterat arbetsförhållandena i den fabrik där jeansen tillverkats. För att få miljömärkningen ställs bland annat krav på arbetsmiljön och vattenreningen i fabriken.

Lina Rosengren

Ämnen i artikeln:

Hållbara Affärer

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.