Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Nu kommer de gröna bonussystemen

Publicerad: 27 April 2010, 09:10

Tyska energijätten lanserar ett nytt bonussystem som tar hänsyn till miljömål.


Ämnen i artikeln:

AffärerCsr

Tysklands näst största energikoncern, RWE AG, har infört ett nytt bonussystem, skriver Business Green. Ledningens bonusar kommer inte längre bara att bygga på RWE:s finansiella resultat, utan även på hur väl företagets miljömål uppnås.

Enligt det nya systemet kommer 25 procent av befattningshavarnas totala årsbonus att sättas undan vid slutet av varje räkenskapsår. Pengarna kommer att placeras i en ”grön pott”, som kommer att distribueras först vart tredje år. Tanken är att det ska uppmuntra företaget att investera i långsiktiga miljöprojekt, där avkastningen ibland kan dröja längre.

Företaget kommer att använda sig av ett så kallat bonus/malus-system, så att chefer straffas om de inte följer företagets strategi för hållbar utveckling.

Reformerna klubbades igenom på koncernens årsstämma igår, och ligger helt i linje med de nya regler Tyskland infört för bonusutbetalningar. De nya reglerna, samlade i VorstAG, kom till just för att uppmuntra hållbara och långsiktiga projekt, och samtidigt förhindra de negativa effekterna av kortsiktiga bonussystem.

RWE
är ett av de första tyska företag att koppla samman miljömässiga och ekonomiska resultat i bonussystemet, men det är en växande trend bland företag i hela Europa

Tomas Tirén

Ämnen i artikeln:

AffärerCsr

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.