Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Nu kommer de miljövänliga e-handelspåsarna

Publicerad: 6 Oktober 2017, 07:27

Samtidigt som plastpåsarna minskar i de fysiska butikerna så har e-handlarna fortsatt användas plast. Men nu börjar det dyka upp miljövänliga alternativ.


E-handeln fortsätter växa och det är positivt för miljön och klimatet. Beräkningar visar nämligen att det är konsumenternas resor fram och tillbaka från butikerna som har störst påverkan på miljön. Men även nätshoppingen för med sig en del problem. Samtidigt som utlämningen av plastpåsar minskar kraftigt i fysiska butiker så fortsätter e-handeln att leverera små produkter i stora emballage där man ofta använder både kartong och plast. Många e-handlare anser att det är svårt att byta ut plasten eftersom den utgör ett effektivt skydd mot smuts och väta under transport. Men nu börjar andra alternativ att dyka upp på marknaden. Ett exempel är Aviseras nya e-handelspåse i papper. Den har ett vattenavisande skyddslack som gör påsen tålig mot slitage. Påsen är dessutom helt klimatneutral och tillverkas av återvunnet papper.

Lina Rosengren

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.