Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nu kommer den eldrivna Folkabussen

Publicerad: 1 mars 2011, 07:33

Bilsalongen i Genéve har dragit igång. Volkswagen tar nostalgipoäng med en konceptversion av den gamla Folka-bussen i elbilsutförande.


Ämnen i artikeln:

MotorElbilar

Med rötter i 50-talet har Folka-bussen, eller Bulli som den också kallats, inkarnerats flera gånger genom årtiondena. På Bilsalongen i Genéve visar Volkswagen upp det senaste utförandet av Bulli. Bilen har då blivit en elbil med sex sittplatser som drivs av en elmotor på 85 kW och 270 Nm. Bilen har en räckvidd på 300 kilometer med ett litium-jon-batteri på 40 kWh.

Folka-bussen är tillbaka.

Bulli är 3,99 meter lång och 1,75 meter bred samt 1,7 meter hög. Originalet är något längre men smalare. Med fällda sätsen blir lastkapaciteten 1.600 liter. Sätessystemet kan även omvandlas till en liggande yta vilket ska göra bilen möjlig – liksom sin föregångare – att använda som husbil.

Inredningen med Ipad vid sidan av centrum för uppmärksamheten.

Som den konceptbil det är har Volkswagen proppat in en del kul teknik i bilen. Bland annat finns ett ”infotainmentsystem” som styrs med en Ipad i bilens mittkonsol. Via Ipad styrs bland annat navigation och ljudsystemet som konstruerats av gitarrföretaget Fender men även bilens hastighetsmätare och övriga instrument kommunicerar med Ipad:en.

Jonnie Wistrand

Ämnen i artikeln:

MotorElbilar

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.