Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nu kommer den hållbarhetscertifierade stadsdelen

Publicerad: 24 mars 2011, 12:17

Ett antal myndigheter, organisationer och stora företag inom bygg- och fastighetssektorn har gått samman i ett projekt för att hållbarhetscertifiera hela stadsdelar.


Projektet heter just ”Hållbarhetscertifiering av stadsdelar” och samlar 24 aktörer, däribland Delegationen för hållbara städer, IVL Svenska Miljöinstitutet, Boverket, Trafikverket, Energimyndigheten och ett antal olika kommuner och stora företag.

– Vi har konstaterat att det krävs en betydligt större samordning än vad som är vanligt idag mellan stat, kommun och privata intressenter för att hela stadsdelar ska kunna bli socialt och miljömässigt hållbara. Nu har vi skapat förutsättningar för det genom att samla representanter från hela sektorn; från forskning till planerande kommuner, arkitekter, konsulter, byggherrar, fastighetsägare och energibolag, säger Åke Iverfeldt, vice vd IVL Svenska Miljöinstitutet i ett pressmeddelande.

Projektet finansieras av de medverkande aktörerna och Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond. Till att börja med kommer man att gå igenom de internationella certifieringssystem för hållbar stadsutveckling som redan finns, och undersöka ifall dessa kan utvecklas och införas i Sverige.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev