Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Nu kommer diktatorerna till Köpenhamn

Publicerad: 15 December 2009, 10:14

Flera diktatorer kommer till Köpenhamn i veckan. Den danska tidningen Politiken har gjort hela listan.


Ämnen i artikeln:

Cop 15

Den här veckan kommer några av världens mest ökända herrar till Köpenhamn och FN:s klimatkonferens. Toppmötet lockar till sig en lång rad statschefer – däribland också ledare som inte drar sig för att använda våld, förtryck och valfusk för att behålla makten. Danska Politiken skriver idag om några ökända ledare som meddelat att de kommer till Köpenhamn i veckan:

- Robert Mugabe, presiden i Zimbawe. Har en länge anklagats för valfusk och hot och våld mot politiska rivaler. Har egentligen inreseförbud i EU, men eftersom klimatmötet arrangeras av FN har man gjort undantag.

- Islam Karimov, president i Usbekistan. Karimovs styre har länge anklagats för terror, hot och våld mot politiska motståndare. Sedan Islam Karimov tog makten då landet blev självständet 1991, har han styrt folket med järnhand. Något som gjort att han fått det mindre smickrande epitetet "Slaktaren från Andijan".

Politiken skriver också om några kontroversiella beslutsfattare som ännu inte meddelat om de kommer till Köpenhamn eller inte. Där finns bland annat Gurbanguly Berdimuhamedov som är president i Turkmenistan och general Than Shwe, ledaren av militörjuntan i Burma.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

Cop 15

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.