Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Nu kommer klädbiblioteken: Låna dina kläder och rädda miljön

Publicerad: 21 Mars 2013, 12:26

Lånegarderoben i Stockholm lånar ut kläder till fest och vardag.


Det är DN som idag berättar om klädbiblioteket Lånegarderoben i Midsommarkransen utanför Stockholm. Här kan man låna kläder – både till fest och vardag.
– Jag vill verkligen supporta det här projektet. Det är horribelt att folk inte fattar att vi inte kan köpa slit och släng i all evighet och att vi måste göra något åt konsumtionen, säger Andrea Reuter, som just lämnat tillbaka en klänning som hon använt på en filmfestival i Berlin, till DN.

DN beskriver Lånegarderoben som ett slags klubb med hållbar konsumtion som gemensam nämnare.
– Det finns en extra tillfredsställelse i att ”handla” här eftersom man bidrar till något som är bra för framtiden och planeten. Jag har också fått en dos av dopamin, eller vad det nu är, genom att visa mig i de här kläderna på festen i Berlin, säger Andrea Reuter till DN.

DN berättar att Lånegarderoben startade för fyra år sedan som ett konstprojekt på festivalen Skankaloss i Gagnef. Idag drivs den av kulturförenignen Kreativitet som undersöker om det går att kombinera konst och konsumtion med hållbarhet och ekologi.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.