Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag23.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Nu kommer kraven på klimatsmart Nobelmiddag

Publicerad: 4 november 2009, 08:52

Nobelmiddagen går av stapeln samtidigt som klimatmötet i Köpenhamn. Idag skickade Naturskyddsföreningen ett brev till Nobelstiftelsen – med menyförslag och allt.


Ämnen i artikeln:

NaturskyddsföreningenCop 15

Gör en grön Nobelmiddag. Det kräver Naturskyddsföreningen som idag skickade ett brev till Nobelstiftelsen. Anledningen till förslaget är att Nobelmiddagen i år hålls samtidigt som FN:s klimatförhandlingar i Köpenhamn.
– Vi har tidigare sett Nobelstiftelsen servera klimatbovar som bottentrålade havskräftor och miljövärstingar som utrotningshotade sjötungor. Kanske är det dags att göra ett annat avtryck i år? säger Mikael Karlsson ordförande i Naturskyddsföreningen.

Med hjälp av stjänrkocken Magnus Ek från restaurangen Oaxen har Naturskyddsföreningen tagit fram ett klimatsmart menyförslag till årets nobelfest:

- Förrätt. Krondillsinlagd burfångad havskräfta och  Kravmärkta råräkor med blåmusselsnö, smörstekt rågbröd och pepparrotskryddad rotsellerikräm.
- Varmrätt. Kräm på kantareller och bönor med confiterad svartrot, friterad palsternacka och skummig karljohanssvampsås.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.