Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nu letar Aquamarine efter plats för vågkraftverk

Publicerad: 24 augusti 2010, 06:40

Storbritanniens vågkraftutvecklare Aquamarine Power har börjat leta efter en lämplig plats för att demonstrera sitt vågkraftverk Oyster.

Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknikVågkraft

Någonstans längs skotska Isle of Lewis västkust hoppas företaget under de kommande fem åren kunna installera upp till tio Oyster-enheter. Till en början kommer man med hjälp av båtar att göra förberedande undersökningar och jämföra havsbottnen på olika platser.

Företagets ledning träffade nyligen Outer Hebrides Renewables Group för att diskutera frågor som nätinfrastruktur och överföringsavgifter på ön.

– Isle of Lewis har bland de bästa vågresurserna i världen. Vi anser att de marina förnybara energikällorna erbjuder stor potential för ön, men i detta tidiga skede är det viktigt att vi arbetar i nära samarbete med lokala myndigheter och intressenter för att säkerställa en hållbar och ansvarsfull utveckling av alla föreslagna Oyster-projekt, säger Sian George, chef på Aquamarine Powers till Recharge News

Förra sommaren installerade Aquamarine Power en Oyster 1-enhet vid European Marine Energy Center utanför de skotska Orkneyöarna. Nästa generations vågkraftverk – Oyster 2 – planeras att vara färdigutvecklat 2011.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev