fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nu öppnar Matsvinnstorget på Medborgarplatsen

Publicerad: 10 januari 2018, 09:44

Under fyra torsdagar i rad kommer start up-företaget Foodloopz att dela ut livsmedel som riskerar att kasseras.

Ämnen i artikeln:

ÅtervinningMatsvinn

På torsdag öppnar en ny pop-up-verksamhet i Söderhallarna, på Medborgarplatsen i Stockholm. Under fyra torsdagar i rad kommer start up-företaget Foodloopz att dela ut livsmedel som riskerar att kasseras. I utbyte mot produkterna får kunderna donera en valfri summa till välgörenhetsorganisationen Food2Change.

Till vardags arbetar Foodloopz med att minska matsvinnet genom att effektisera handeln med överskottspartier av livsmedel.
– Vi samarbetar med ett stort nätverk av aktörer i branschen, odlare, grossister, handlare, restauranger och caféer, alla företag som har ett behov av att bli av med eller ta till vara på livsmedel. Vi har tagit fram en plattform, en marknadsplats på nätet, där man kan sälja eller skänka partier av livsmedel, berättar Elin Aronsen Beis som är en av Foodloopz grundare för Aktuell Hållbarhet.

Foodloopz grundades förra året och hittills har man räddat 70 ton mat från att kastas bort. Nu vill man fortsätta växa och Matsvinnstorget är ett sätt att marknadsföra konceptet, samtidigt som man ökar medvetandet runt problemet med matsvinn säger Elin Aronsen Beis.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev