Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nu rullar Sveriges största hållbarhetssatsning för gymnasieungdomar igång

Publicerad: 20 mars 2014, 12:30

Nästa vecka åker showen We_Change på turné för att träffa 10 000 gymnasieelever i sju städer.


Ämnen i artikeln:

Miljöaktuellt

Showen We_Change är tänkt att skapa inspiration samt att ge en grundförståelse för hållbar utveckling. Nästa vecka startar We_Change-turnén där man hoppas träffa 10 000 elever i sju städer.
– We_change handlar om oss unga. Vi kör we_change för tredje året i rad och detta år är projektet större och viktigare än någonsin! We_change handlar om att verkligen lyfta fram unga som förändringsagenter. Vi skapar möten som på riktigt gör skillnad för de 10 000 unga vi träffar runt om i Sverige och visar samtidigt samhället att unga besitter en enorm potential att förändra världen till det bättre, säger Kim Jakobsson, 26 år och VD för Ungdomar.se.

Magnus Åkerlind är projektledare på We_Change. När Miljöaktuellt frågar honom vad han hoppas att We_Change i den bästa av världar ska uppnått efter turnén svarar han följande.
– Vi har engagerat och inspirerat 10 000 gymnasieungdomar till att skapa ett bättre och mer hållbart samhälle. Vi har rört upp ett snack som går i hela Sverige om ungas viktiga roll och enorma potential att påverka samhället till det bättre – och som fortsätter långt efter valet i september.

We_Change har också nyligen genomfört en turné riktad mot lärare. Projektledaren Annika Hagberg berättar vilka vad man dragit för slutsatser från den.
– Vi har sett att intresset för fortbildning och inspiration kring lärande för hållbar utveckling är enormt, men att många lärares arbetssituation gör det svårt för dem att få in hållbarhet i undervisningen. Lärare spelar en väldigt viktig roll för en bestående omställning av samhället, och det måste göras mycket mer för att bistå dem i detta, säger hon.

Läs mer om turnén här.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

Miljöaktuellt

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.