Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nu ska Stockholms stad miljöklassa äldre byggnader

Publicerad: 4 december 2012, 09:39

Stockholms stad äger ett antal äldre byggnader – byggnader som är riktiga energislukare. Nu har fastighetskontoret fått en budget på 250 miljoner för att energieffektivisera.


Ämnen i artikeln:

Energieffektivisering

Stockholms Stad äger ett antal äldre fastigheter som till exempel Stadshuset och Stadsbiblioteket. Problemet med det äldre fastighetsbeståndet är att byggnaderna slukar energi – långt mer än vad nybggda hus gör. Nu har Stockholms Stad budgeterat 250 miljoner för att kraftigt minska energiåtgången i äldre fastigheter. Det rapporterar Dagens Nyheter.

Energieffektiviseringen görs både genom att byta energisystem och att isolera husen bättre. Vidare ska 20 till 30 äldre fastigheter miljöklassas. Madeleine Sjöstedt är fastighetsborgarråd i Stockholm.
– Huvudmålet är att vi ska spara energi och vara miljövänliga. Men vi vill samtidigt vara ett föredöme och visa andra fastighetsägare att det går att göra äldre fastigheter miljövänliga, säger hon till DN.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Energieffektivisering

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.