Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Nu startar det internationella skogsåret

Publicerad: 10 Januari 2011, 10:03

2011 är av FN utsett till det internationella skogsåret. En rad aktiviteter och möten kommer att arrangeras för att lyfta skogsfrågorna.


Ämnen i artikeln:

SkogFnMiljödepartementet

Under de senaste åren har skogsfrågorna fått allt större utrymme på den storpolitiska arenan. Att FN utsett 2011 till det internationella skogsåret känns därför helt naturligt. Under det kommande året kommer en rad aktiviteter och möten arrangeras för att lyfta upp skogsfrågorna ytterligare.

Miljödepartementet meddelade förra veckan att man i Sverige kommer att skapa engagemang för skogsfrågorna genom att samarbete med nätverket Naturens år. Miljödepartementet menar att internationella skogsåret är en möjlighet "för att öka förståelde för och kunskap om skogens betydelse.
– Regeringar, myndigheter och frivilligorganisationer gör gemensamma ansträngningar för att stärka en hållbar förvaltning, brukande, bevarande och utveckling av skog till förmån för nuvarande och kommande generationer, skriver man i ett pressmeddelande.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

SkogFnMiljödepartementet

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.