Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nu stoppar Findus ärtproduktionen

Publicerad: 15 augusti 2012, 07:13

Tidigare i veckan berättade Miljöaktuellt hur Findus ärtproduktion ledde till fisk- och åldöd. Nu stoppar Findus produktionen efter polisanmälan om miljöbrott.


Miljöaktuellt berättade tidigare hur livsmedelsföretaget Findus produktion av ärter ledde till fisk- och åldöd i Vegeå i skånska Bjuv. Nu har Findus beslutat att helt stoppa produktionen. Anledningen är att de åtgärder som vidtagits för att stoppa slamflödet till ån inte haft effekt.
– Då våra åtgärder inte lett till den förbättring som vi förväntat oss stoppar vi nu ärtproduktionen tillsvidare. Det är också i linje med Länsstyrelsens rekommendationer, säger kommunikationschefen Anna Broekman.

Nu riskerar den återstående ärtsköden, runt 6000 ton ärter eller 15 till 20 procent av skörden, att inte bli av. Findus berättar för Helsingborgs Dagblad att det kommer att bli en ekonomisk smäll fö företaget. Utsläppet i Vegeå har polisanmälts och rubriceras som grovt miljöbrott, otillåten miljöverksamhet och försvårande av miljökontroll.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.