Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Nu tar svenska redare ställning för miljön

Publicerad: 23 Juni 2009, 07:06

EU-kommissionens har en vision om en europeisk sjöfart utan utsläpp och avfall. Nu har Sveriges Redareförening, som första redareförening i Europa, ställt sig bakom visionen.


Ämnen i artikeln:

SjöfartÖstersjönEu-kommissionenHav

Sveriges Redareförening har samlat sina medlemmar under något de kallar en gemensam Östersjöposition som ska vara starten på arbetet att uppnå EU-kommissionens vision.
– Den svenska sjöfartsnäringen har i ett internationellt perspektiv kommit långt i säkerhets- och miljöarbetet och varit föregångare och drivande i många frågor, säger föreningens vd Håkan Friberg och menar att svenska redare genom Östersjöpositionen tar ställning.

Under politikerveckan i Almedalen på Gotland finns Svenska Redareföreningen på plats för att lansera och presentera Östersjöpositionen och diskutera hur man gemensamt ska kunna gå vidare för att hitta balansen mellan kommersiella och miljömässiga utmaningar.
– Vi anser att ökad välfärd och tillväxt, och därmed ökat behov av sjötransporter, går att kombinera med en minskad miljöpåverkan, fortsätter Håkan Friberg.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.