måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nu tar svenska redare ställning för miljön

Publicerad: 23 juni 2009, 07:06

EU-kommissionens har en vision om en europeisk sjöfart utan utsläpp och avfall. Nu har Sveriges Redareförening, som första redareförening i Europa, ställt sig bakom visionen.

Ämnen i artikeln:

ÖstersjönEu-kommissionenHavSjöfart

JR

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Sveriges Redareförening har samlat sina medlemmar under något de kallar en gemensam Östersjöposition som ska vara starten på arbetet att uppnå EU-kommissionens vision.
– Den svenska sjöfartsnäringen har i ett internationellt perspektiv kommit långt i säkerhets- och miljöarbetet och varit föregångare och drivande i många frågor, säger föreningens vd Håkan Friberg och menar att svenska redare genom Östersjöpositionen tar ställning.

Under politikerveckan i Almedalen på Gotland finns Svenska Redareföreningen på plats för att lansera och presentera Östersjöpositionen och diskutera hur man gemensamt ska kunna gå vidare för att hitta balansen mellan kommersiella och miljömässiga utmaningar.
– Vi anser att ökad välfärd och tillväxt, och därmed ökat behov av sjötransporter, går att kombinera med en minskad miljöpåverkan, fortsätter Håkan Friberg.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev