Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nummer 3/2003

Publicerad: 8 oktober 2003, 12:27

Nyheter Hård kritik mot miljörevisorer Smarta företag kan tjäna mycket pengar genom att välja rätt miljörevisor. I branschen är det väl känt att vissa revisorer är övernitiska medan andra är flexibla och mer överseende. Miljöenkäten…


Nyheter
Hård kritik mot miljörevisorer
Smarta företag kan tjäna mycket pengar genom att välja rätt miljörevisor. I branschen är det väl känt att vissa revisorer är övernitiska medan andra är flexibla och mer överseende.

Miljöenkäten
Vilken bank har bäst koll på miljön?
Bankerna har vant sig vid att ställa krav på kunderna. Nu Sveriges miljöchefer betygsatt bankernas eget miljöarbete, i en enkät utförd av Dagens Miljö och Förebildsföretaget. Vi har svaret på vilken bank som är bäst.

Tema
Bra och lönsamma energisatsningar
Satsa både på miljö och företagets resultat. Det finns gott om lönsamma investeringar för företag som oroar sig för växthuseffekten och vill minska koldioxidutsläppen.

Juridik
"Framsteg straffas"
Trots att Consilium Components AB redan arbetar aktivt med att minska bullerproblemen skärps kraven ytterligare. "Orimligt att bolaget ska bestraffas med hårdare krav för att vi är framåt", säger vd Anders Andersson.

Guide
Ge redovisningen ett lyft
Vem blir bäst i år – SAS, SCA eller någon oväntad uppstickare? Allt fler företag konkurrerar om att redovisa sitt arbete inom miljö och socialt ansvarstagande på ett slagkraftigt sätt. Men hur gör man för att kvala in på topplistan över hållbarhetsredovisningar. Vår guide visar vägen.

Politikerenkät
Kan man lita på myndigheterna?
Är det acceptabelt att offentlig sektor ofta ställer hårda miljökrav vid upphandling – utan att sedan följa upp dem? Självklart inte, anser partiledarna i Dagens Miljös politikerenkät. Partierna berättar hur offentlig sektor ska bli bättre på upphandling.

Analys
Sanningen om Hallandsåsen
Det är Sveriges största miljöskandal i modern tid. Varför har Banverket och Skanska inte haft kontroll över utvecklingen? Och vad är sant om de miljömässiga vinsterna och riskerna med tunnelbygget?

Vd-intervju Leif Johansson, Volvo
"Gör något nu!"
Leif Johansson är Sveriges bästa företagsledare när det gäller att driva miljö- och etikfrågor. Det tycker miljöcheferna i Dagens Miljös enkät. I en stor intervju berättar Leif Johansson om sina planer för Volvo: "Vi ska absolut vara bäst i klassen."

Bankchefen som vill bli världsetta
Föreningssparbanken är den första svenska bank som är miljöcertifierad. Men vd Birgitta Johansson-Hedberg är inte nöjd. I en intervju med Dagens Miljö berättar hon att hon tänker bli bäst i världen på hållbarhetsfrågor.

Förnyaren
Maskinistens idé blev exportsuccé
Marinfloc säljer 98 procent till utlandet, tack vare svensk vattenreningsteknik.

Noterat
Hjälte på sin Post
Postens nye vd Erik Olsson dras med höga sjuktal. Men nu kanske trenden har vänt. På jätteterminalen i Årsta har frånvaron kapats med en fjärdedel på ett år.

VIP-intervju
Inga feta katter i statens bolag
Näringsminister Leif Pagrotsky tar allvarligt på debatten om höga vd-ersättningar. "Vi tänker flytta fram våra positioner. Det ska inte behövas bonusar, optioner eller andra konstiga konstruktioner", säger Pagrotsky.

Mikael Nyberg

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev