Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nummer 3/2004

Publicerad: 25 mars 2004, 09:53

Nyheter Norska oljepengar placeras etiskt Norge vill köpa sig ett gott miljösamvete. 845 miljarder norska kronor i den statliga oljefonden väntas satsas på etiska placeringar utom- lands. Ikeas uppgift är att växa Goda företag måste…


Nyheter
Norska oljepengar placeras etiskt
Norge vill köpa sig ett gott miljösamvete. 845 miljarder norska kronor i den statliga oljefonden väntas satsas på etiska placeringar utom-
lands.

Ikeas uppgift är att växa
Goda företag måste växa så mycket som möjligt. Så förklarar Ingvar Kamprad Ikeas ständiga expansion i en intervju med Dagens Miljö.

Perspektiv
Genmodifierade organismer på gott och ont

Analys
Vätgas och bränsleceller är framtiden.
Vätgas och bränsleceller kan vara viktiga lösningar för en förnyelsebar och hållbar energiutvinning. Hundratals miljoner kronor anslås
i Sverige till forskning på området, men steget till en kommersiell marknad är stort.

Juridik
Frikänd till slut. Som vd för Plåtproffsen gjorde Ingemar Geidemark en tankemiss, som orsakade ett oljeutsläpp. Efter flera års kamp i domstol har han friats av Högsta domstolen.

Svenska storföretag positiva till tuffa kemilagar.

Produktnytt
Tvätta rent utan att smutsa ned. Nytt bränsle som både människor och skog mår bättre av.

Vd-intervju
Stuart Graham, Skanska
Korruption och miljörisker har fått Skanska att välja bort viktiga marknader runt om i världen. Nu leder Stuart Graham en kamp för att flytta fram agendan för miljö och socialt ansvar.
– Vår marknad kommer att växa genom det här arbetet. I framtiden ska vi inte behöva välja bort så många marknader, säger Stuart Graham, koncernchef för Skanska i en stor intervju.

Ledarskap
"Lev som du lär"
Unga företagsledare och andra chefer med miljö och socialt ansvar som ledstjärna – visst finns de! Nu startar Dagens Miljö en ny artikelserie som lyfter fram de "ekologiska påläggskalvarna". Först ut under vinjetten Hållbart ledarskap är Petra Edvardsson, 32 år.

Internationellt
Bush – bra för miljön?
George W Bush försöker tvätta bort USA:s katastrofala miljörykte. "Vi gör mer än någon annan", var budskapet från Vita huset när biträdande utrikesminister John Turner besökte Stockholm.

Guiden
Så skaffar du riskkapital
Har du en idé om en ny produkt som är bra för miljön, men saknar resurser att tillverka och lansera den i stor skala? Då gäller det att övertyga riskkapitalbolagen om att just din produkt kommer att bli en lönsam storsäljare. Det är inte det lättaste, men alls inte omöjligt. I vår guide om riskkapital visar vi hur man gör.

Vip-intervju
Kajsa Lindståhl, ny ordförande för Amnesty Business Group."Dialog är bättre än uthängning"

Debatt
Ebba Lindsö: Ändra miljölagstiftningen snabbt!
Företagare – ta ert ansvar för det farliga godset
Gasa på med potatisskal

Valter Bengtsson

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.