Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nummer 5/2004

Publicerad: 2 juni 2004, 10:45

Nyheter Nya regler kan ge miljardsmäll för fastighetsägare De privata fastighetsägarna i Stockholm är på krigsstigen. Miljörörelsen stärks Miljörörelsen växer och samarbeten med företagen har gett dem en vitamininjektion. Juridik Fords reklam fälld Det var…


Nyheter
Nya regler kan ge miljardsmäll för fastighetsägare
De privata fastighetsägarna i Stockholm är på krigsstigen.

Miljörörelsen stärks
Miljörörelsen växer och samarbeten med företagen har gett dem en vitamininjektion.

Juridik
Fords reklam fälld
Det var fel att marknadsföra miljöbilar med miljöargument – men Fords marknadschef gillar inte Marknadsdomstoloens beslut.

Misstag satte fart på exporten
När företaget bötfälldes för ett missat tillstånd bytte man till ett mindre miljöskadligt medel. Det öppnade nya exportmarknader.

Förnyaren
Tror på exportsuccé
Bioetanol som fordonsbränsle kan bli Sveriges nästa stora exportprodukt, tror Per Carstedt, som anser att fördomar är största bromsklossen.

Tema Hållbarhetsredovisningar
Smarta företag sätter hållbarheten på pränt
Allt fler företag vill ta ansvar för en "hållbar utveckling" som inte bara omfattar finanser utan även miljö och socialt ansvar. Dagens Miljö visar hur olika företag klarar detta och samtidigt skapar nya affärer.

Produktnytt
Stark och tyst vakuumlyft, miljöanpassad sopbil, gröna bönor – och ett dödligt ljus.

Vd-intervju
Hans Stråberg, Electrolux
Electroluxchefen tänker inte släppa den globala förstaplatsen som vitvarutillverkare. I Kina slåss man på världens tuffaste marknad och hittills har det gått bra. "Två av fem invånare bor i de nya marknaderna och här gäller det för Electrolux att driva på utvecklingen", säger Hans Stråberg i Dagens Miljös vd-intervju.

Guiden
Symbolerna som säljer
Miljömärkning har blivit ett konkurrensmedel att räkna med. För vissa företag är det ett måste, för andra kan det bli tungan på vågen när kunden väljer produkt. Dagens Miljö guidar företag genom de olika stegen i arbetet med att miljömärka.

Vip-intervju
Bob Corcoran, chef för GE:s arbete med samhällsansvar. "GE i topp när vd får välja"

Debatt
Erik Åsbrink: Förtroende hör ihop med miljöarbete
Stefan Edman: Hämta nya krafter
Kristina Alsér: Låt svensk miljöteknik växa

Valter Bengtsson

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.