Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nummer 9/2005

Publicerad: 20 oktober 2005, 07:21

Vd-intervjun Hans-Olov Olsson, Volvo Personvagnar: Det måste bli enklare att tanka alternativa bränslen En snabb utbyggnad av infrastrukturen för förnybara bränslen är en viktig förutsättning för att vårt miljöbilsprogram ska bli riktigt intressant för kunderna,…


Vd-intervjun
Hans-Olov Olsson, Volvo Personvagnar:
Det måste bli enklare att tanka alternativa bränslen
En snabb utbyggnad av infrastrukturen för förnybara bränslen är en viktig förutsättning för att vårt miljöbilsprogram ska bli riktigt intressant för kunderna, säger Volvo Personvagnars avgående vd Hans-
Olov Olsson.

Tema klimat
Så går du som en vinnare ur klimatkrisen
Kraftiga klimatförändringar och ett stigande oljepris driver på utvecklingen av alternativa material och nya produkter. Dagens Miljö har tittat närmare på hur Ikea, Perstorp och DHL söker nya vägar för fortsatt goda affärer.

Guiden
Din sophantering början till en god affär
Vettig avfallshantering skapar goodwill för små och stora bolag. Dagens Miljö har besökt IBM och Trydells Tryckeri – två bolag med vitt skilda erfarenheter av sophantering.

Nyheter
Statens utredare dömer ut de egna bolagen
Klyschigt och utan substans. Statens egen granskning riktar skarp kritik mot de statliga bolagens hållbarhetsredovisningar.

Svenska konsumenter beredda att stödja klimatarbete
Svenska konsumenter kan tänka sig att betala mer för produkter från företag som arbetar för att begränsa växthuseffekten.

Hållbara transporter kan bli lyft för konsultjätte
– Vi tror att detta blir ett av de mest expansiva affärsområdena för ÅF i framtiden,
säger Karin Byman som är chef för enheten Energi- och systemanalys inom ÅF Process AB.

Månadens rättsfall
Perstorp slipper tuffa transportkrav
Miljööverdomstolen upphäver det långtgående transportvillkor som Perstorp ålagts. Bolaget slipper nu helt villkor om transporternas miljöpåverkan.

Hallå där
Åke Pettersson, vd Fortum Värme, vad gör du för att minska utsläppen?
BLICC Sverige har som första punkt på sin agenda att minska Sveriges koldioxidutsläpp. Fortum
Värme släppte i fjol ut 252 330 ton koldioxid . Därmed är Åke Pettersson organisationens värste klimatbov. Dagens Miljö ställer honom mot väggen.

Ledare
Vad är förtroendet värt
Ilsna aktieägare på en bolagsstämma är en risk man får ta men sällan något som företagen ser som ett allvarligt problem.

Debatt
Volvorapport syntes inte i Global Compacts databas

Magnus Enell: Studenter saknar ofta utbildning i hållbarhet

Tidning i tidningen: Clean Vehicles and Fuels News
Avis och Hertz i tuff duell med rena bilar
Hyrbilsjättarna står för stora inköp av miljöbilar. Dagens Miljö tar ett grepp om utvecklingen inom alternativa fordon och drivmedel – som officiell tidning för konferensen Clean Vehicles and Fuels i Stockholm den 8 till 10 november.

Valter Bengtsson

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.