Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration
Klimat
Publicerad: 30 November 2016, 11:53
I början av december lanseras en ny app som ska ge restauranggäster insyn i krogarnas hållbarhetsarbete.
Ämnen i artikeln:
Hållbara AffärerNätverket Hållbara Restauranger lanserar en ny app som ska ge restauranggäster insyn i restaurangernas hållbarhetsarbete. Tanken bakom appen, som utvecklats i samarbete med Worldfavour, är att öka transparensen så att konsumenterna enkelt ska kunna ta reda på hur restauranger arbetar med hållbarhetsfrågor inom fem områden: mat, ekonomi, miljö och klimat, kommunikation och kompetens och sociala frågor.
Restaurangerna lägger själva in sina uppgifter i systemet, men Julia Senninger på Hållbara Restauranger hoppas att gästerna ska fungera som kontrollanter genom att kommentera ifall restaurangerna lagt in felaktiga information.
– Vi har hållit i ett antal workshops för de restauranger som ingår i vårt nätverk och de har fått hjälp av coacher som hjälpt dem lägga in informationen. Tanken är ju också att de ska arbeta vidare med de olika delarna, ambitionen är att utveckla hållbarhetsarbetet, säger Julia Senninger som berättar för Aktuell Hållbarhet att ett annat skäl till att man tagit fram appen är att man vill locka till dialog mellan gäster och krögare.
– Som restauranggäst vet man ju ofta väldigt lite om det man äter. Vill man göra ett medvetet val finns det ju många andra frågor än just maten som man är intresserad av. För restaurangernas del är det viktigt att man kan kommunicera om hur man jobbar med hållbarhet och nå ut med sitt budskap och då är det här ett bra verktyg.
Den nya appen lanseras den 7 december.
Lina Rosengren
Ämnen i artikeln:
Hållbara Affärer