lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Ny batteriplattform lanseras för minskad klimatpåverkan och bättre arbetsmiljö i byggbranschen

Publicerad: 26 augusti 2022, 09:12

Batteriplattform för byggbranschen lanserad. Foto: Litho/Mirorepro

En batteriplattform ska möjliggöra en grön omställning för byggindustrin. Batteriplattformen lanseras tillsammans med 70 verktyg som ska gynna såväl klimat som arbetsmiljö inom branschen.

Ämnen i artikeln:

ByggbranschenKlimatanpassning

TQ


En ny batteriplattform på 22 volt lanseras nu tillsammans med 70 olika verktyg som ska möjligöra en fossilfri omställning inom byggindustrin. Plattformen har tagits fram av Hilti, tillverkare av verktyg och tjänster för byggindustrin, och uppges gynna såväl klimat som arbetsmiljö inom byggindustrin.

Verktygen är sladdlösa, allt från tunga bilningsmaskiner till lättare borrmaskiner och alla drivs av samma batteriplattform. Hilti menar att de är först i världen med att samla så många olika applikationer av verktyg och att driva dem med samma batteri. 

Enligt Hilti möjliggör batteriplattformen att byggarbetsplatser kan ställa om genom att göra sig av med sladdar och bränsle till såväl lättare verktyg som borrmaskiner. Men även till tyngre verktyg som bilningsmaskiner, stora kombihammare och motorkap. 

Att utveckla plattformen uppges ha tagit flera år av forskning och utveckling. En av de viktigaste drivkrafterna har enligt bolaget varit att framtidsäkra branschens behov inom batteriteknologi, digitalisering och produktivitet.

 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev