Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Ny bok ska ge barn klimatmod

Publicerad: 2 april 2019, 10:39

Camilla Dahlson.

Foto: Idus Förlag

Camilla Dahlson har kommit ut med en bok som hon hoppas peppar unga att vilja påverka i miljöfrågor.


“Är det bara jag som bryr mig?” handlar om tolvåriga Wilma som känner sig ensam i sin klass om att bry sig om klimatfrågan. Hon är rädd för att stå upp för vad hon tycker, men finner mod när den nya tjejen Gertrud börjar i klassen. De blir vänner och tillsammans visar de bland annat upp återvunna kläder på skolans modevisning.

Camilla Dahlson hittade inspiration till boken genom hennes två barn. Hon märkte att det fanns unga som faktiskt brydde sig om klimatet på riktigt. Hon ville att de skulle våga stå upp för sina åsikter.
– Även jag kände mig ensam och funderade på om det bara var jag som brydde mig om klimatfrågan. Jag märkte hur folk tog bilen till gymmet för att gå på ett löpband, till exempel. Nu har det ju blivit fler människor som är intresserade av klimatet, i och med att Greta Thunberg började klimatstrejka. Men när jag började skriva min bok var Greta inte känd än. Så boken är tänkt lite som en peppbok, säger Camilla Dahlson.

lilly.stefansson@bonniernews.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.