tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Ny generalsekreterare på Naturskyddsföreningen

Publicerad: 9 december 2016, 09:39

Från vattenfrågor till Sveriges största miljörörelse.
– Jag tog jobbet för att jag attraheras av den breda medlemsbasen och den kunskap som föreningen besitter, säger den nya generalsekreteraren.


JR

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Naturskyddsföreningens nya generalsekreterare blir Karin Lexén. Efter att Svante Axelsson i maj meddelade sin kommande avgång har spekulationerna varit många. Karin Lexén kommer som generalsekreterare för Sveriges största miljörörelse förutom att leda arbetet på rikskansliet också att få det övergripande miljöstrategiska och innehållsmässiga ansvaret för organisationen.

Karin Lexén, som närmast kommer från Stockholm International Water Institute, Siwi, beskrivs av Naturskyddsföreningen som en person med lång erfarenhet av klimat- och vattenfrågor, idéburen verksamhet och opinionsbildning.

– Jag attraherades av den breda medlemsbasen, föreningens fokus på natur, den stora kunskap som finns och föreningens sätt att driva opinion. Det finns en rad frågeställningar som jag vill driva och som föreningen redan driver, exempelvis klimat och naturresurser. En annan sak som jag brinner för är att knyta ihop miljöfrågorna med de sociala frågorna, säger Karin Lexén till Aktuell Hållbarhet.

Karin Lexén tillträder tjänsten den 13 mars och kommer att ha ett förordnande på fem år. Tillsammans med föreningens ordförande Johanna Sandahl kommer Karin Lexén att vara organisationens talesperson.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev