Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Ny karttjänst ska underlätta delningsekonomi

Publicerad: 3 maj 2017, 10:57

Studenter vid Södertörns högskola har utvecklat en karttjänst som visar var man kan engagera sig i delningsekonomin.


Ämnen i artikeln:

Cirkulär EkonomiHållbara Affärer

Studenter från Medieteknikutbildningen vid Södertörns högskola har tagit fram tjänsten Rekospot, en webbplats med en karta som visar var man kan engagera sig i delningsekonomin. Under en veckas tid har eleverna arbetat med att ta fram kartan där man samlat allt ifrån klädbytardagar till trädgårdsägare som ger bort frukt. Andreas Wallbäck är elev på Södertörn och en av projektledarna för Rekospot.
– Vi har hämtat inspiration från ”smarta kartan” i Göteborg, ett liknande projekt som syftar till att visa var det finns delningsekonomi. Med sajten vill vi förändra tankemönstret runt konsumtion genom att visa var det finns möjlighet att verka inom hållbar ekonomi och hållbar utveckling. Vårt budskap är att det här är mycket större än folk tror och att det finns väldigt många som sysslar med det här.

Vad ska ni göra med projektet nu?
– Vi har inte hunnit ha något uppsamlingsmöte än för att diskutera den frågan. Men vi har fler projektarbeten på skolan och då kommer det förmodligen finnas möjlighet att jobba vidare med Rekospot-projektet.

Lina Rosengren

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News