Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Ny kinesisk Volvo-budgivare in på banan

Publicerad: 11 juni 2009, 05:17

Att Geely är intresserade av Volvo PV är känt. Nu tycks ytterligare ett kinesiskt bolag ge sig in i leken.


Ämnen i artikeln:

Volvo

Det är Bloomberg News som rapporterar att Beijing Motor är på gång med ett bud på Volvo. Tidningen hänvisar till insatta källor. Företaget, som lade ett misslyckat bud på Opels europeiska verksamhet förra veckan, väntas skicka en delegation till Göteborg den här veckan för att titta på Volvos anläggningar och bokföring.

Men att köpa en biltillverkare är lättare än att sköta den, menar analytiker.

– Att köpa ett märke är lätt för en kinesisk biltillverkare men det är svårare att utveckla den. Beijing Auto och andra kinesiska biltillverkare har inte kapacitet att sköta den eller att ägna sig åt forskning och produktutveckling, säger Zhang Zin, analytiker på Beijing-företaget Guotai Junan Securities.

Geely uppges fortfarande vara den främsta kandidaten till ett Volvo PV-köp, enligt Bloomberg News källa. Ford rapporteras vilja ha omkring 2 miljarder dollar, motsvarande 16 miljarder kronor, för Volvo PV. Det är mindre än en tredjedel av vad Ford köpte företaget för.

Jonnie Wistrand

Ämnen i artikeln:

Volvo

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.