torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Ny klimatsajt lanseras i samband med klimattoppmötet i Bonn

Publicerad: 2 november 2017, 11:54

För att underlätta mediers rapportering om klimatförändringarna lanserar World Resource Institute den nya online-plattformen Climate Watch.


På måndag inleds klimattoppmötet i Bonn, Tyskland. Huvudsyftet med mötet, som är det andra sedan Paris-avtalet, är att granska hur arbetet med regelboken för avtalet fortskrider. Målsättningen är att ett förslag till regler ska vara klart att antas till COP24 som hålls i Krakow, Polen i december 2018. En annan viktig punkt under mötet är diskussionen om hur den så kallade ”stödjande dialogen” ska utformas.

För att underlätta mediers rapportering om såväl klimattoppmötet, som klimatavtalet och klimatförändringarna generellt lanserade World Resource Institute under torsdagen den nya online-plattformen Climate Watch. På plattformen kommer WRI att samla tillförlitlig data från en rad olika källor. Här kommer journalister att kunna söka information om hur halten av växthusgaser i atmosfären har förändrats över åren, framtida klimatscenarier, klimatrisker och mycket mer. Tanken är att plattformen ska ersätta WRI´s CAIT Climate Change Explorer som länge har varit en trovärdig källa som medier vänt sig till för att skaffa uppgifter om klimatförändringar.

Kolla in den nya sajten här

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev