Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Ny märkning ska vägleda livsmedelskonsumenter till hållbara val

Publicerad: 17 september 2020, 09:36

Klimatavtrycket från alla Felix produkter redovisas på hemsidan, där en skala visar vilken nivå klimatavtrycket ligger på. En ny märkning på förpackningen visar om en vara har ett klimatavtryck som är mindre än hälften jämfört med dagens genomsnitt för livsmedel.

Foto: Felix

Utvalda produkter i livsmedelsvarumärket Felix sortiment kommer att märkas med symbolen ”Lågt klimatavtryck”. Omfattande kundundersökningar som Felix gjort har visat på ett stort behov hos konsumeter att tydligare vägledas till hållbara val.


Livsmedelsproducenten Orkla Foods Sverige har tagit fram en egen klimatmärkning där vissa produkter kommer att märkas med symbolen ”Lågt Klimatavtryck”. Hela Felix sortiments klimatavtryck redovisas på hemsidan och Initialt kommer

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.