Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Ny masterutbildning ska ge näringslivet hållbarhetschefer

Publicerad: 18 december 2017, 08:31

Foto: Orebrostudent/Wikimedia Commons

Hösten 2018 startar Örebro universitet en ny masterutbildning inom hållbart företagande. Utbildningen beskrivs som en milstolpe i näringslivets hållbarehtsarbete och förhoppningen är att utbildningen ska leverera hållbarhetskompetens som verkligen fyller företagens behov.


Hösten 2018 startar Örebro universitet en ny masterutbildning inom hållbart företagande. Enligt Tommy Borglund, en av landets ledande CSR-experter med ett förflutet som författare, forskare, ekonomijournalist och konsult, är den nya utbildningen en milstolpe i näringslivets hållbarhetsarbete. Enligt Tommy Borglund, som i dag arbetar deltid som lektor vid Örebro universitet, finns det ett stort behov av den kompetens som den nya utbildningen kommer att ge.
– Många säger att hållbarhetsfrågorna måste integreras i hela organisationen och en konsekvens av detta är att hållbarhetschefsrollen därigenom minskas i betydelse. Jag påstår motsatsen; för att hållbarhetsfrågorna på riktigt ska bli centrala och kopplade till affären så krävs det att hållbarhetschefen får ett stort mandat och en tydlig roll i bolagsledningen, säger Tommy Borglund till Aktuell Hållbarhet.
Enligt Tommy Borglund fokuserar utbildningen på det som företagen konkret behöver hantera strategiskt och praktiskt. Utbildningen har tagits fram i nära samarbete med näringslivet. Bland andra har företag som Spendrups, Telia, Stena, Trelleborg och Nordea varit delaktiga.
I mars är förhoppningen att runt 20 blivande studenter ansöker till masterprogrammet som innehåller både en termin på en hållbarhetsavdelning och en termins uppsatsarbete inom ett hållbarhetsämne. Tommy Borglund kommer att arbeta som en av flera lärare och kursledare.

Mikael Salo

Chefredaktör och ansvarig utgivare

mikael.salo@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.