Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Ny miljöchef över SLU:s miljöexperter

Publicerad: 1 december 2009, 10:32

Sveriges Lantbruksuniversitet är ett universitet med hög miljöprofil som är fyllt av tung miljökunskap. Här är den nya miiljöchefen som ska se till att den interna verksamheten når miljömålen.


SLU är ett miljöuniversitet med tung miljöprofil och med ett stort antal miljöexperter bland de anställda. Nu har universitetet också fått en ny miljöchef, Agneta Melin. Hennes uppdrag blir att se till att universitetets interna processer också genomförs på ett hållbart och miljömässigt sätt.
– Min första utmaning blir att miljö- och hållbarhetsanpassa verksamheten. Det har pågått ett arbete här sedan tidigare, men det behövs nya tag, säger Agneta Melin som kommer från Tetrapak där hon varit miljöchef i över tio år.

De första miljöfrågorna som Agneta Melin ska hantera handlar om resor och tjänsteresor, upphandling och energieffektivisering. Agneta Melins ska styra miljöarbetet på SLU:s egna verksamheter i Uppsala, Skara, Umeå och Alnarp, men också på ett 20-tal platser runt om i landet där universitetet har extern verksamhet.

Att bli
miljöchef över ett gäng miljöexperter ser Agneta Melin som en utmaning.
– Visst, de är experter. Men ibland ser man inte sin egen verksamhet tydligt – att man har en stor påverkan. Det ska bli jättespännande.

På teknikkonsulten Sweco har man fått förstärkning på klimatfronten. Från och med idag kliver Andreas Gyllenhammar in i rollen som miljö- och klimatstrateg på företaget. Andreas Gyllenhammar har tidigare ägnat sig åt rådgivning till Swecos kunder inom miljö- och hållbarhetsområdet. Nu är tanken att han istället ska fungera som ett stöd till Swecos svenska ledningsgrupp när det kommer till hantering av klimatfrågor. Ett av de första uppdragen blir att delta som observatör under klimattoppmötet, Cop 15 i Köpenhamn.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.