fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Ny plan ska rädda Storbritanniens bin

Publicerad: 7 november 2014, 09:46

På tisdag presenterar den brittiska regeringen sin strategi för att rädda Storbritanniens bin. Bland annat vill man ge jordbrukare ekonomiska incitament för att plantera växter som bina dras till.

Ämnen i artikeln:

StorbritannienTrafikverket

På tisdag presenterar den brittiska regeringen sin strategi för att rädda Storbritanniens bin. Bland annat kommer man att avsätta pengar för att ge jordbrukare ekonomiska incitament för att plantera växter som bina uppskattar, och låta ängar växa.

I enlighet med ett ”stewardship scheme” uppmanas bönder att plantera vildblommor och grödor som bin tycker om och att sköta jordbruket på ett sätt som tar hänsyn till pollinatörer.

För att ge insekter större livsutrymme har regeringen också gjort en överenskommelse med landägare, bland annat järnvägarna och den brittiska motsvarigheten till Trafikverket. Myndigheter och kommuner ska nu arbeta för att ”förbättra gräsvallarna” längs vägrenarna.

Beskedet har mötts med blandade reaktioner från miljöorganisationer. En av dem är organisationen Buglife som menar att initiativet är lovvärt men som tycker att regeringen borde kräva hårdare tester av växtgifter som kan påverka bina negativt.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev