Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Ny portal till svensk miljöteknik

Publicerad: 9 december 2013, 14:00

Envirosweden.se samlar svensk miljöteknik från norr till söder.


Runt om i Sverige finns mycket intressant miljöteknik att titta närmare på, men fram till nu har det inte alltid varit lätt att veta om man hittat rätt. Nu finns en ny portal som gör det enklare att hitta vägen in till svensk miljöteknik – Envirosweden.se. Portalen är ett samarbete mellan ett flertal regionala miljötekniksatsningar från norr till söder. Johan Strandberg är den som tagit initiativ till arbete med databasen.
– Det är många som jobbar med att marknadsföra svensk miljöteknik i utlandet, berättar han för Miljöaktuellt Idag. Genom att förse de här människorna med bra information vill vi göra det möjligt för så många som möjligt att visa upp det vi är bra på i Sverige.

På Envirosweden.se samlas demonstrationsanläggningar och referensobjekt för svensk miljöteknik i en gemensam databas.
– Vi tror att det kommer att bli till stor nytta för de svenska miljöteknikföretagen som vill visa upp sig samtidigt som det kommer att underlätta för intresserade att hitta vad man söker, säger Johan Strandberg.

Technical visits är viktiga för att visa upp spännande teknik. Enligt en uppskattning av Swentec, Sveriges miljöteknikråd, från 2010 tar Sverige emot minst 100 000 besökare per år till olika technical visits och besöksprojekt.
– Det här ger oss som arrangerar Technical Visits en snygg, smart och lättarbetad webbsida med bra information, säger Johan Strandberg.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.