Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Ny resesajt satsar på tågcharter

Publicerad: 11 februari 2019, 13:20

Foto: Christopher Sardegna/Tågsemester.nu

Till sommaren startar personerna bakom Facebookgruppen Tågsemester sina första gruppresor med tåg ner till den europeiska kontinenten.


Pernilla Strid

pernilla.strid@aktuellhallbarhet.se


Facebookgruppen Tågsemester upplevde under förra året en explosionsartad medlemsökning till följd av att flygets klimateffekter fått större uppmärksamhet. Gruppen erbjuder en kanal för att få hjälp med hur man bokar internationella tågresor och annan information kring tågresande som är svår att få fram genom etablerade kanaler, med en förhoppning att öka tågresandet.

Grundaren av gruppen Susanna Elfors startar nu resesajten tågsemester.nu tillsammans med sin affärsparter Andreas Sidkvist. De första charterresorna ska lanseras på ett evenemang den 30 mars i Stockholm, dit allmänheten, politiker och experter bjuds in.
– När jag startade gruppen Tågsemester hade jag just varit på en tågcharter med Fritidsresor och hade en önskan om att göra det bättre. Då hade jag ingen aning om att det här företaget skulle växa fram fem år senare. Nu känns det kul att kunna erbjuda bra lösningar. Det är ett enormt sug, säger Susanna Elfors till Aktuell Hållbarhet.

Genom företaget Tågsemesterbyrån ska Susanna Elfors och Andreas Sidkvist i ett första steg erbjuda gruppresor med tåg i samarbete med etablerade researrangörer. I ett senare skede är tanken att faktiskt genomföra regelrätta charter, det vill säga chartra hela tåg.
– När jag åkte med Fritidsresor på tågcharter till Italien tror jag inte världen var mogen för det. Nu tror jag det finns en annan mognad, säger Susanna Elfors.

Vart kommer resorna gå?
– Vi är inte riktigt klara men det kommer kanske att bli Sydeuropa och Norge. Det kommer bli en sorts grundpaket och sedan kan man välja olika utflykter. Det ska bli många olika typer av resor, både för pensionärer och barnfamiljer och både för dem som vill ha mycket och lite program, säger Susanna Elfors.

Resorna kommer i första hand bokas genom de etablerade researrangörer som är partner, men förmedlas genom resesajten Tågsemester.nu.
– Vi kommer också vara med i utvecklingen av resorna och försöka se till att det blir en bra miljöprofil kring resorna, säger Susanna Elfors.

Läs mer:
Tågsemester skalar upp efter exploderat intresse

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev