Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Ny Saab-ägare i juni

Publicerad: 6 April 2009, 09:30

Saab Automobiles rekonstruktion fortsätter. Diskussioner med ett 20-tal spekulanter pågår och affären väntas vara klar i juni.


Ämnen i artikeln:

Saab

Rekonstruktionen av Saab Automobiles fortsätter. Det står klart efter borgenärssammanträdet i Vänersborgs tingsrätt på måndagen. Ingen av de närvarande fordringsägarna vill att bolaget försätts i konkurs.

Bland de positiva faktorer som föreligger nämnde Saab:s vd Jan Åke Jonsson under mötet Saabs lojala kundkrets, varumärket, designen och att det finns en bra infrastruktur i Västsverige, skriver GP. Av den rekonstruktionsplan som redovisades under mötet framgår att bolaget vill koncentrera tillverkningen till Trollhättan, skriver tidningen. 600 miljoner dollar av kostnaden för det hoppas Saab att den Europeiska centralbanken, EIB ska bistå med i form av lån. Ytterligare 400 miljoner dollar till hoppas företaget att GM ska stå för.

Ett 20-tal spekulanter på Saab uppges finnas, dels av industriell karaktär, dels av investeringskaraktär. Även svenska intressenter finns, enligt Saab. Försäljningsprocessen väntas vara klar i juni

Rekonstruktören, Guy Lofalk, uppger att Saab räknar med en årsproduktion av 150.000 bilar och ett positivt kassaflöde 2011. Saab ska även begära att oprioriterade skulder hos fordringsägarna skrivs ned med 75 procent.

Jonnie Wistrand

Ämnen i artikeln:

Saab

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.