Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Ny strategi ska stärka den svenska miljötekniken

Publicerad: 2 september 2011, 07:47

Regeringen har presenterat sin nya miljöteknikstrategi. Under perioden 2011-2014 kommer man att satsa 400 miljoner kronor på att utveckla förutsättningarna för svensk miljöteknik.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechInvesteringarRegeringens Miljöteknikstrategi

Den nya strategin har som huvudmål att förbättra förutsättningarna för svenska miljöteknikföretag, att främja dessas export, samt att stödja forskningen och underlätta kommersialiseringen av innovationer.

– Vår ambition är att åstadkomma förutsättningar för utveckling av svensk miljötekniksektor och därigenom bidra till en bättre miljö i Sverige och globalt. En miljömässig omställning kommer att kräva nya lösningar, nya sätt att tillföra energi, modern och miljöanpassad teknik och framtida innovationer som ger arbete och utveckling. Sverige har som land allt att vinna på att vara ett föregångsland inom hållbar utveckling, säger näringsminister Maud Olofsson.

Strategin omfattar totalt 400 miljoner kronor, fördelat på 100 miljoner kronor årligen under perioden 2011-2014. Förhoppningen är att svenska miljöteknikföretag ska kunna öka export, omsättning och antal anställda i ett högre tempo än genomsnittet för svenskt näringsliv.

Den svenska miljötekniksektorn sysselsätter över 40 000 anställda och omsätter cirka 120 miljarder kronor, enligt Statistiska centralbyrån och Sveriges miljöteknikråd.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News