Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Ny tvål + gammal flaska = smart koncept

Publicerad: 14 december 2010, 07:38

Amerikanska Bottle & Sell säljer tvål i återanvända läsk- och ölflaskor.


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikÅtervinningMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

Konceptet ”New Soap, Old Bottle” går, som namnet skvallrar om, ut på att sälja ny tvål i gamla flaskor. På så sätt undviker man att flaskor hamnar i deponi eller återvinning (som också har inverkan på miljön), skriver TreeHugger.

– Vi säljer helt ny flytande tvål förpackad i gamla läskflaskor av plast och ölflaskor i glas. Varje flaska görs ren, desinficeras och behandlas för återanvändning som förpackning till ditt favoritmärke av flytande tvål, skriver företaget på sin hemsida.

Fönsterputsmedel i en gammal Coca Cola-flaska.

Företaget köper in flytande tvål och rengöringsmedel på fat från en rad välkända tillverkare och paketerar själva om produkterna i återanvända flaskor. Vilket innebär att du kan köpa din favorittvål i din favoritflaska. Vad sägs om SoftSoap i en grön gammal Heniken-flaska av glas eller biltvättmedel i en gammal Pepsi-petflaska?

– De stora företagen kommer inte att göra detta på egen hand. Så vi gör det åt dem, konstaterar Bottle & Sell.

Självklart kan man själv återanvända de redan återanvända flaskorna och på så sätt minska sin miljöpåverkan ytterligare.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News