Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Ny vägledning ska få hela byggbranschen att mäta sina utsläpp

Publicerad: 3 februari 2021, 10:37

Birgitta Govén, energiexpert på Byggföretagen, har varit med och tagit fram en vägledning som framför allt ska underlätta för små och medelstora företag i byggbranschen att komma igång med att mäta sina utsläpp.

Foto: Byggföretagen, Tomas Oneborg / TT

De stora byggföretagen som Skanska och NCC har betydande resurser och kunskap för att mäta sina utsläpp. Men byggbranschen är stor och nu kommer en vägledning som ska underlätta för alla aktörer att uppnå satta klimatmål.


Inom arbetet med den nationella färdplanen för en klimatneutral, hållbar och konkurrenskraftig bygg- och anläggningssektor år 2045 har Byggföretagen tagit fram en ny vägledning som ska underlätta för företag att

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.