Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Ny vd ska tuffa till miljökraven på TCO Developement

Publicerad: 17 augusti 2009, 08:11

Svenska TCO Development som utvecklar en energimärkning för framför allt bildskärmar har fått ny vd som ska öka märkningens miljöfokus.


Ämnen i artikeln:

Grön ItTco Development

I dag bär ungefär hälften av de bildskärmar som tillverkas i världen någon av TCO:s märkningar som anger hur bra de klarar krav på ergonomi, energiförbrukning, tillverkningsmaterial med mera.

Till exempel uppger TCO Development att användningen av giftiga bromerade och klorerade flamskyddsmedel har minskat med 50 000 ton sedan 1995 tack vare märkningen och att den ger en energibesparing på 25 terawattimmar per år i hela världen.

I förra veckan tillträdde Sören Enholm som ny vd för TCO Development, vilket får många att hoppas på ett ökat miljöfokus för arbetet med att vidareutveckla märkningen. Miljöaktuellt erfar att Sören Enholms tillträde möts med optimism inom TCO Development.

– Jag har ett stort intresse
för miljöfrågor och ser det som en utmärkt möjlighet att kombinera min bakgrund inom it-området med miljödimensionen, säger Sören Enholm själv i ett pressmeddelande.

Sören Enholm är 43 år och systemvetare och kommer närmast från tjänsten som säljchef på Symsoft. Tidigare har han arbetat på bland annat Sun Microsystems, Apple och Netscape.

Anders Danielsson

Ämnen i artikeln:

Grön ItTco Development

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.